ТОЗИ САЙТ СЕ ПРОДАВА

за повече информация позвънете на телефон 0885 70 60 61
Производител
Промоции на масла
Моторно масло BMW Super Power 5W-40 - 1 л. с гарантиран произход!
20.00лв. 12.00лв.
Моторно масло CASTROL EDGE LL  FST 5W-30   5 л. с гарантиран произход!
77.80лв. 74.70лв.
Моторно масло ELF 700 TURBO DIESEL 10W-40   5 л. с гарантиран произход!
70.02лв. 31.80лв.

За нас

E-масла предлага в магазина си богато разнообразие от моторни масла на водещите производители Castrol, Mobil, BMW, FORD, GM, Total и др. с гарантирано качество и на едни от най-добрите цени в България.

От магазина ни ще получите отлично обслужване и компетентен съвет, което никак не е маловажно при закупуване на моторно масло.
Най-общо казано моторните масла образуват маслен филм между контактуващи метални повърхности и предотвратяват триенето. 
От подходящия избор на моторно масло зависи и отвеждането на топлината, образувана при триенето, както и поемането и задържането на разни странични продукти от работата на двигателя.
При дизеловите двигатели се образуват повече киселини и моторните масла, които се използват трябва да ги неутрализират. Двигателните масла се извличат от петролни или синтетични химически съединения. В днешно време маслата обикновено се получават при смесването на базови масла, съставени от въглеводородни съединения. Към базовото масло обикновено се добавят т.нар. присадки или адитиви, които подобрят свойствата на маслото. В някои случаи присадките могат да бъдат 40% от съдържанието на моторното масло.
В зависимост от характеристиките им моторните масла се разделят и класифицират по техния вискозитет и ниво на експлоатация. Вискозитета е най-важният фактор за работата на двигателя. Става дума най-напред за вискозитета при студен двигател сутрин, т.е. колко време ще работи двигателя без масло и за вискозитета, когато вече двигателят е работил и загрял. Има различни класификации, но приетат в цял свят е така наречената класификация по SAE ( Сдружение на автомобилните инжинери).
По тази класификация моторните масла се разделят на 10 вискозитетни класа: 6 зимни, означени с буквата W и цифрите 0, 5, 10, 20, 25 (0W, 5W, 10W, 25W) и 4 летни, означени с цифрите 20, 30, 40 и 50.
От голямо значение е да подберете подходящото масло, както съобразявайки се с автомобила, така и с условията в България. Затова например за маслото 5W те са –25градуса и –30 градуса по Целзий, а за маслото 15W- най-подходящото и най-използваното в нашата страна е – 15 градуса и – 20 градуса по Целзий. Това от своя страна означава, че при тези температури нормалния динамичен вискозитет гарантира оптимално съпротивление при първоначалното завъртане на коляновия вал, както и че е гарантирано бързо изпомпване на маслото до отдалечените точки.
За моторните масла, използвани при по-високи температури лятно време, критерият за принадлежност към съответния клас е кинематичният вискозитет , определен при 100 градуса по Целзий за всички класове. Колкото цифрата с която маслото се означава е по голяма, толкова маслото е по-гъсто и може да се използва при по-високи температури. В България при лятна експлоатация най-подходящи са едносезонните масла от клас 30 и всесезонните масла от клас 40. 
ACEA е европейската класификация на моторните масла с по-високи критерии за качество. Маслата се делят на три класа:
Клас А/В, който включва следните четири категории:
А1/B1 – Масла за бензинови и дизелови двигатели с особено нисък вискозитет. 
А3/В3 – масло за леки и лекотоварни автомобили с бензинови и дизелови двигатели. 
А3/В4 – масло с добри вискозитетни показатели за двигатели на безин и дизел с директно впръскване на леки и лекотоварни автомобили.
А5/В5 – масло с добри вискозитетни показатели и удължен пробег с вискозитет за бензинови и дизелови двигатели
C – нов клас масла за дизелови автомобили с филтър за твърди частици и автомобили с TWC катализаторни уредби. 
С1 –отговарят на изискванията на Ford.
С2 –отговарят на изискванията на Peugeot – Citroen. 
С3 –отговарят на изискванията на повечето европейски производители – BMW, VW, Renault, Daimler Chrysler и др.
С4 - масла за дизелови двигатели с DPF филтър